Ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για την υποδοχή των πρώτων επισκεπτών του Ιδρύματος της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών, με την έναρξη της λειτουργίας του Συνεδριακού του Κέντρου, στις 16/6/2016.

Αυτή τη χρονιά θα φιλοξενηθούν εξαιρετικά ενδιαφέροντα Συνέδρια,  όπως εμφανίζονται στο επισυναπτόμενο πρόγραμμα, μεταξύ των οποίων διακρίνονται τα συνέδρια του Τμήματος Φυσικής του  Παν/μίου  Κρήτης και τα σεμινάρια Μοριακής Βιολογίας, των οποίων το χρυσό ιωβηλαίο στην Αναργύρειο Σχολή θα εορτασθεί με την συμμετοχή του  μεγάλου ερευνητή Νομπελίστα JAMES WATSON και θα κορυφωθεί με την αναγόρευσή του σε επίτιμο Δημότη Σπετσών, εκδηλώσεις οι οποίες έχουν τεθεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας.

 

Οι επιδιώξεις αυτών των συνεδρίων και εκδηλώσεων εντάσσονται στους νέους στόχους και τις προοπτικές του Ιδρύματος και αποσκοπούν στην ενίσχυση του εκπαιδευτικού και πολιτιστικού ρόλου του, καθώς και στην ανάπτυξη μίας νέας σχέσης διαλόγου με την κοινωνία των Σπετσών.

 

Όλοι οι Φορείς του Νησιού, που παρακολουθούν από την αρχή του 2016 αδιάλειπτα και με μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή τις συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΚΣΣ, προσκαλούνται να συμμετέχουν ενεργά στις εκδηλώσεις και να διαδώσουν το νέο ρόλο του Ιδρύματος, σύμφωνα με την επιθυμία του μεγάλου Ευεργέτη, Σωτηρίου Αναργύρου.

 

Με προσφορά της Διοίκησης του ξενοδοχείου «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΟ», ιδιοκτησίας του Ιδρύματος, τυπώθηκαν και τοιχοκολλήθηκαν σε δημόσιους χώρους του Νησιού οι φετινές εκδηλώσεις της ΑΚΣΣ που φιλοτεχνήθηκαν από το Πανεπιστήμιο Πάτρας με την ευγενική φροντίδα και επιμέλεια του καθηγητή κ. Ιωάννη Ματσούκα, εμπνευστή της εκδήλωσης προς τιμήν του  νομπελίστα κ. James Watson.

 

Οι εργαζόμενοι για πολλά χρόνια στο Ίδρυμα και στις εγκαταστάσεις των Σπετσών κ.κ. Κατερίνα Βρονταμίτου, Νεκτάριος Σγόντζος (φωτό),  η Διευθύντρια κ. Ζωή Παπαδάκη και όλο το υπόλοιπο προσωπικό δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να εκπληρώσουν στο μέγιστο δυνατό τις προσδοκίες των φιλοξενουμένων του.

 

Ευχόμενοι  ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

 

Νίκος Φιντικάκης Αρχιτέκτονας

Πρόεδρος της Ε.Ε. της ΑΚΣΣ

 

Παναγιώτης Χατζηπέρος,

Αντ/ρχης Περιφερειακής Ενότητας Νήσων & Αξιωματικός Π.Ν. ε.α.  Αντιπρόεδρος της Ε.Ε. της ΑΚΣΣ