Κτήρια Ιδρύματος

Κτήριο A’

Το κτήριο Α, είναι το κεντρικό κτήριο του συγκροτήματος, επίσης γνωστό ως Διδακτήριο. Έχει έκταση περίπου 1,140τ.μ. στους δύο ορόφους και περίπου 1.335τ.μ. στο ισόγειο. Στο ισόγειο, υπάρχει ένα επίμηκες Αμφιθέατρο,130 τ.μ. με χωρητικότητα 150 ατόμων, κατάλληλα εξοπλισμένο για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των σύγχρονων συνεδρίων, σεμιναρίων και θερινών σχολείων. Το εσωτερικό του Αμφιθεάτρου, οι τεχνικές οπτικοακουστικές και οι παρεχόμενες υπηρεσίες, το ορίζουν ως ένα από τα πιο αξιόλογα κέντρα που οργανώνουν επιστημονικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στην Ελλάδα. Υπάρχουν επίσης δύο μεσαίου μεγέθους αίθουσες (77 τ.μ. και 65 τ.μ. η κάθε μία).

Στο ισόγειο λειτουργεί επίσης το The Magus Art Café το οποίο προσφέρει εκλεκτής ποιότητας καφέ και διαλεκτούς μεζέδες φτιαγμένους με αγάπη καθώς και souvenir shop  με επιλεγμένα είδη που φέρουν το λογότυπο ή χαρακτηριστικά στοιχεία της Αναργυρείου Σχολής.

    Ειδικότερα, στον πρώτο όροφο, υπάρχουν:

 • Τρεις μεγάλες αίθουσες (η μία υπήρξε βιβλιοθήκη), 77 τ.μ. έως 65 τ.μ. έκαστη.
 • Πέντε μεσαίου μεγέθους δωμάτια 56 τ.μ. έως 45 τ.μ.
 • Τέσσερα γραφεία ~ 25-30 τ.μ. έκαστο.
 • Δύο μικρά γραφεία ~ 16 τ.μ. έκαστο. καθώς και τουαλέτες.

    Στο δεύτερο όροφο υπάρχουν:

 • Ένα μικρό αμφιθέατρο Φυσικής, 65 τ.μ. και 30 εδρών.
 • Η αίθουσα Ολομέλειας 144 τ.μ.
 • Μία πολύ μεγάλη αίθουσα διδασκαλίας 88 τ.μ.
 • Δύο μεγάλες αίθουσες διδασκαλίας, 77 τ.μ. και 65 τ.μ. αντίστοιχα.
 • Τρεις μεσαίες αίθουσες 56 τ.μ. έως 45 τ.μ.
 • Ένα πλήρως εξοπλισμένο Εργαστήριο Χημείας 47 τ.μ.
 • Τέσσερα γραφεία ~ 25-30 τ.μ. έκαστο. καθώς και τουαλέτες.

Κτήριο Β’

Στο κτήριο αυτό βρίσκονται οι κοιτώνες: 33 δωμάτια (2κλινα έως 4κλινα) εκ των οποίων, τα 6 είναι διαμερίσματα με ιδιαίτερη τουαλέτα και τα υπόλοιπα 27 έχουν κοινόχρηστες τουαλέτες. Το κτήριο διαθέτει κλιματισμό ψύξης-  θέρμανσης.

Κτήριο Γ’

Είναι το δεύτερο κτήριο με κοιτώνες, με κοιτώνες σύγχρονους στην επίπλωσή τους, και διαθέτει 26 μονόκλινα δωμάτια (4 από αυτά έχουν μια κουκέτα επιπλέον) και 14 δίκλινα δωμάτια, προσφέροντας σε 2 ορόφους πολυτελή διαμονή για τους επισκέπτες.

Επιπλέον , στο ισόγειο του κτήρίου Γ, ο επισκέπτης βρίσκει μια αυτόνομη Αίθουσα ψυχαγωγίας , με δορυφορική τηλεόραση και πιάνο , καθώς και διάφορα επιτραπέζια παιχνίδια, που προσφέρουν ώρες δημιουργικής δραστηριότητας για τους επισκέπτες, κατά τη διάρκεια του ελεύθερου χρόνου τους.

Στο κτήριο Γ του συγκροτήματος της Σχολής , ο επισκέπτης επίσης μπορεί να βρει δύο εκθεσιακούς χώρους , αφιερωμένους στον ιδρυτή της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών , Σωτήριο Ανάργυρο , του οποίου το προσωπικό πιάνο κοσμεί άλλη αίθουσα του ίδιου ορόφου, που ονομάζεται «Ευρώπη», χωρητικότητας 70-80 ατόμων, η οποία διατίθεται για φιλοξενία διαφόρων εκδηλώσεων.

Στο ισόγειο, υπάρχει η Βιβλιοθήκη των τότε απόδημων μαθητών της Σχολής και η μεγάλη ιστορική βιβλιοθήκη της Αναργυρείου, η οποία διαθέτει μια συλλογή από 5.500 βιβλία παλαιών εκδόσεων.

Στο κτήριο αυτό λειτουργεί η βιβλιοθήκη της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής με σπάνια και σημαντικά βιβλία (περίπου 5.500) που αφορούν σε τομείς ως κάτωθι: Ελληνική – Γαλλική – Αγγλική Λογοτεχνία, Κλασσικοί Λογοτέχνες – Παιδαγωγικά – Γεωγραφία – Ιστορία – Κλασσική Φιλολογία – Φυσική – Χημεία – Μαθηματικά – Ιατρική – Εγκυκλοπαίδειες – Λεξικά – Περιοδικά

Κτήριο Δ’

Το κτίριο Δ, έχοντας πρόσφατα ανακαινισθεί πλήρως, διαθέτει 6 μονόκλινα , 18 δίκλινα δωμάτια  και δύο σουίτες, οι οποίες αποτελούνται από δύο δίκλινα υπνοδωμάτια, μπάνια, κουζίνα και καθιστικό, προσφέρει σε δύο ορόφους πολυτελή διαμονή στους επισκέπτες.

Όλα τα δωμάτια είναι εξοπλισμένα με κλιματισμό . Όντας βασικά οικοτροφείο , το κτίριο είχε μεγάλα δωμάτια ( εξάκλινα, οκτάκλινα κλπ.) με κοινόχρηστο μπάνιο/ντους για τους μικρούς μαθητές. Η ανακαίνιση του 2022 δημιούργησε άνετα μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια με σύγχρονα ιδιωτικά λουτρά.

Τα δωμάτια αποπνέουν μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, συνδυάζοντας την ιστορία με το παρόν. Τα παραδοσιακά παραθυρόφυλλα, τα πολύχρωμα  τσιμεντένια πλακάκια και οι ταιριαστοί τοίχοι, τα παλιά σχολικά έπιπλα και  τα είδη υγιεινής-αντίκες  συνδυάζονται καλόγουστα με τα υπερσύγχρονα κρεβάτια, τις καμπίνες- ντους και τις πρίζες του internet.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις αίθουσες της βορειoδυτικής πτέρυγας του δευτέρου ορόφου γυρίσθηκε μεγάλο μέρος της ταινίας του Hollywood “The Lost Daughter”. Για το λόγο αυτό διατηρήθηκαν τα ξύλινα πατώματα και ο χρωματισμός των τοίχων , ως φόρος τιμής στην ταινία.

Κτήριο Ε’

υπό κατασκευή…

Scroll to Top