Εγκαίνια Κτιρίου Δ΄

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Ίδρυμα της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών στις 31 Αυγούστου γιόρτασε δύο σημαντικά γεγονότα, αφ΄ενός την επέκταση των εγκαταστάσεων φιλοξενίας συνεδρίων υψηλού επιπέδου με την ανακαίνιση του Κτιρίου Δ’ χάρις σε επιδοτήσεις που δόθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων επί Υπουργίας Νίκης Κεραμέως, αφ΄ ετέρου την υπογραφή της τριμερούς προγραμματικής σύμβασης (Υπουργείο Πολιτισμού – Περιφέρεια Αττικής – Ίδρυμα ΑΚΣΣ) για την χρηματοδότηση του έργου της αποκατάστασης του Αρχοντικού Σωτ. Αναργύρου.
Τα εγκαίνια του Κτιρίου Δ΄ έκανε η Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως.
Η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης έγινε από τον Περιφερειάρχη Αττικής κ Γιώργο Πατούλη. 

Στις δύο εκδηλώσεις παρέστησαν εκτός της Υπουργού Παιδείας κ. Κεραμέως και του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Κώστας Κατσαφάδος, οι βουλευτές Α΄ Πειραιώς, Γιάννης Μελάς, Νόνη Δούνια, Νίκος Μανωλάκος, οι Αντιπεριφερειάρχες Νήσων κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη και Οικονομικών κ. Νίκος Πέππας, ο Δήμαρχος Σπετσών κ. Παναγιώτης Λυράκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ Αθανάσιος Λαμπρόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων.

Στα εγκαίνια του Κτιρίου Δ΄ μετά την παρουσίαση του Προέδρου του Ιδρύματος κ. Πέτρου Πετρακόπουλου, ομιλία έκανε η Υπουργός Παιδείας κ. Κερααμέως η οποία στάθηκε στις αναπτυξιακές προοπτικές που ανοίγονται στην Αναργύρειο, ενώ χαιρετισμούς απηύθυνε ο υφυπουργός κ. Κώστας Κατσαφάδος, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης και ο Δήμαρχος Σπετσών κ. Παναγιώτης Λυράκης. Στη συνέχεια στο Αμφιθέατρο της Αναργυρείου έγινε από τον Πρόεδρο παρουσίαση του Αρχοντικού του Αναργύρου Σωτ. Αναργύρου και των προβλεπόμενων εργασιών αποκατάστασης καθώς και των νέων χρήσεων των χώρων του.

Ακολούθησε, σε πνεύμα ιδιαίτερης συγκίνησης η υπογραφή της Προγραμματικής σύμβαση για την αποκατάσταση του Αρχοντικού από τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη και τον Πρόεδρο της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών κ. Πέτρο Πετρακόπουλο.
Στην ομιλία του στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία της αναγέννησης του μνημειακού αυτού Κτιρίου.
Χαιρετισμούς απηύθυνε η Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κ. Νίκος Πέππας και ο Δήμαρχος Σπετσών κ. Παναγιώτης Λυράκης.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Πρόεδρος της Αναργυρείου κ. Πέτρος Πετρακόπουλος ευχαριστώντας όλους τους συντελεστές τροχοδρόμησης του σημαντικού αυτού έργου.
Ακολούθησε δεξίωση για το κοινό και γεύμα για τους επισήμους.

Scroll to Top