Το Ίδρυμα της Αναργυρείου & Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών πενθεί για τον θάνατο του Οδυσσέα Κυριακόπουλου, ενός ανθρώπου που διακρίθηκε στον επιχειρηματικό και κοινωνικό βίο της χώρας, αλλά ποτέ δεν ξέχασε τις ρίζες του.
Οι δεσμοί του εκλιπόντος με την ΑΚΣΣ ήταν διττοί, αφενός μεν διότι υπήρξε απόφοιτος της Σχολής, του σχολικού έτους 1969-1970, αφετέρου δε διότι υπηρέτησε το Ίδρυμα και από τη θέση του Αντιπροέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής κατά το διάστημα 1997-2001.
Διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων των ανθρώπων της ΑΚΣΣ, η Ε.Ε. του Ιδρύματος εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του και εύχεται την εξ ύψους παρηγοριά και δύναμη για να αντέξουν το βάρος της απωλείας.
Θέλω όμως και προσωπικά να εκφράσω τη θλίψη μου για το φίλο Οδυσσέα, με τον οποίο μας ένωναν άλλοι δεσμοί, τόσο κατά την παράλληλη θητεία μας στα πράγματα του ΣΕΒ, έκαστος αντιπρόσωπος του κλάδου του, όσο και γιατί ο Οδυσσέας αποτέλεσε για μένα πολύτιμο σύμβουλο στις θητείες μου στην Ε.Ε. της ΑΚΣΣ, αλλά, τέλος, και σε προσωπικό επίπεδο.
Εύχομαι στην οικογένειά του και ειδικά στον Πάρη και τη Τζωρτζίνα, που συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση των δεσμών με το νησί μας, να ζήσουν να τον θυμούνται και στο μικρό Οδυσσέα να φέρει με περηφάνεια το όνομα του παππού του!
Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος της ΑΚΣΣ
Πέτρος Πετρακόπουλος