Η ΑΚΣΣ στο «Pharos Summit 2022 – Greek-U.S. Collaboration  in Higher Education»

Μια εκδήλωση-τομή στον τομέα της εκπαίδευσης το «Pharos Summit 2022 – Greek-U.S. Collaboration in Higher Education» έλαβε χώρα τη Κυριακή, 6/11 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σε συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων με την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, το IIE (Institute of International Education) και το Ϊδρυμα Fullbright.

30 Αμερικανικά Πανεπιστήμια (μεταξύ άλλων Berkley, Columbia, Harvard, Johns Hopkins  Princeton, Yale, κλπ) και 24 Ελληνικά συναντήθηκαν σε ένα συνέδριο αλληλοσυνεργασίας. Στην ιδιαίτερης σημασίας εκδήλωση εξέχουσα θέση είχε το Ίδρυμα της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών (ΑΚΣΣ), ο μοναδικός μη πανεπιστημιακός οργανισμός που συμμετείχε στο συνέδριο, μετά από επίσημη πρόσκληση του Υπουργείου Παιδείας και της Υπουργού κ. Νίκης Κεραμέως προσωπικά.

Ως δεύτερη κι εξίσου σημαντική διάκριση της ΑΚΣΣ επισημαίνεται το γεγονός, ότι ήταν ο μοναδικός συμμετέχων στο συνέδριο φορέας που παρουσίασε ένα 5λεπτο video για τις δράσεις της και τις δυνατότητες συνεργασίας.

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των Αμερικανικών Πανεπιστημίων είχαν την ευκαιρία να περιέλθουν τους χώρους της Εθνικής Βιβλιοθήκης και να συνομιλήσουν με τους ελληνικούς φορείς στα περίπτερά τους.

Το Ίδρυμα της ΑΚΣΣ στελέχωσε το περίπτερό της με 5-μελή αντιπροσωπεία και μοίρασε στους Αμερικανικούς Φορείς περιληπτικά και λεπτομερή ενημερωτικά φυλλάδια, ενώ έγιναν και αλλεπάλληλες συναντήσεις στη κατεύθυνση συνεργασιών.

Η ανταπόκριση των πανεπιστημιακών εκπροσώπων ήταν πολύ θερμή

Τόσο στο video, όσο και στα ενημερωτικά φυλλάδια, τα οποία μπορείτε να δείτε αναρτημένα στο site της ΑΚΣΣ, γίνεται προώθηση του Ιδρύματος ως ιδανικού χώρου για συνέδρια, σεμινάρια ή ακόμη και μεγαλύτερα σπουδαστικά προγράμματα, ενώ προβάλλεται έντονα και το νησί των Σπετσών με τις ομορφιές κι ευκαιρίες του.

Στη συνέχεια, σήμερα 7/11 το πρωί έγινε η εναρκτήρια εκδήλωση του συνεδρίου επίσης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την οποία τίμησε με τη παρουσία του ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Το Ίδρυμα της ΑΚΣΣ εκπροσώπησε ο Πρόεδρός του.

Στην εκδήλωση αυτή συνεχίστηκαν οι επαφές με φορείς κι άνοιξαν κι άλλες περαιτέρω πόρτες συνεργασίας.

Η εξέχουσα συμμετοχή της ΑΚΣΣ στο «Pharos Summit 2022 – Greek-U.S. Collaboration in Higher Education», για την οποία το Ίδρυμα ευχαριστεί θερμά την Υπουργό Π&Θ κ. Νίκη Κεραμέως, ανοίγει νέους ορίζοντες συνεργασιών και δράσεων για το Ίδρυμα, αλλά και νέες προοπτικές για τις Σπέτσες.

Scroll to Top